Alles wat je moet weten als je een europallet wil inleveren

europallet inleveren

Overbodige pallets staan altijd in de weg. Je wil er dus ongetwijfeld snel en voordelig vanaf. Gelukkig zijn er bedrijven die zich specialiseren in het ophalen en van de handen nemen van deze pallets. De europallet inleveren kan daarom op verschillende plekken in het land.

Meest gangbare maat

europallet inleveren

Een groot voordeel van de europallet is dat ze in heel Europa gebruikt en geaccepteerd worden. Ook het omruilen van de pallets na levering is in Europa dus geen probleem.  De afmetingen zijn 800x1200x144 millimeter en de draaglast is 1500 kilogram.

Duurzaamheid is belangrijk

Een pallet kan opnieuw gebruikt worden. Dat is natuurlijk de beste optie. Vooral omdat europallets door heel Europa gebruikt worden is dat geen probleem. Het kan echter zo zijn dat de pallet te veel beschadigd is. Dan kunnen leveranciers ervoor kiezen om ze bijvoorbeeld te verkopen aan meubelmakers. Zij kunnen nog van alles doen met deze materialen. Hoewel het hout misschien niet sterk genoeg meer is voor het vervoeren van goederen kun je er wel kunst, meubels en andere dingen van maken.