Gezonde pistachenoten voor een gezonde trek.

Noten

Het is overbodig om te zeggen dat er veel te doen is rond deze gezonde pistachenoten en zijn vreemde geschiedenis. De pistachenoot wordt al meer dan 10.000 jaar geteeld en is oorspronkelijk afkomstig uit Iran, Syrië en Griekenland. En dat deze noot oud is, kun je wel zeggen, de noot komt zelfs voor in het Oude Testament ‒ Genesis 43:11 ‒ het is een van de oudste eetbare noten op aarde. Gelukkig zijn ze bij notenkraam.nl niet zo oud, daar ben je bij elke bestelling verzekerd van kersverse noten.

Noten

Maar hoe gezond zijn ze?

Gezond hart ‒ Het dagelijks nemen van pistachenoten verlaagt het slechte cholesterol(LDL), dankzij de rijke bron van antioxidanten, onverzadigde vetzuren en fytosterolen die ze bevatten.

Gewichtscontrole ‒ Als je deze heerlijke nootjes vergelijkt met gedroogd fruit of andere noten, bevatten pistachenoten weinig calorieën en weinig vet. Wel zijn ze rijk aan eiwitten, waardoor de noot een ideaal snackje is voor gewichtsbeheersing. Ze zorgen namelijk voor een langer vol gevoel.

Voorkomt macula ziekte ‒ Pistachenoten bevat veel luteïne, een stofje wat je aantreft in donkergroene bladgroenten. Deze antioxidant helpt de maculaire degeneratie verminderen bij ouderen, zodat het gezonde gezichtsvermogen langer aan blijft. Maar alle gezondheid op een stokje, we vinden ze gewoon lekker. Ga lekker ‘gezond’ doen en bestel je noten bij www.notenkraam.nl.