nieuwe klanten genereren? Deze praktische tips helpen je op weg

nieuwe klanten genereren

Begint het een beetje rustig te worden in jouw onderneming? Nieuwe klanten genereren moet altijd op de achtergrond bezig zijn in je bedrijf. Er zijn gelukkig een hoop manieren om die nieuwe klanten te vinden als de nood hoog is.

Bepaal een doel en doelgroep

Het klinkt wellicht als onnodig werk, maar als je weet wat je doel is, kun je gericht klanten werven. Je moet wel weten waarom je nieuwe klanten werft. Wil je je omzet vergroten, of juist je risico spreiden? Aan de hand van je doelstelling kun je bepalen wie je doelgroep is.

nieuwe klanten genereren

Zelf doen, of toch niet?

Als je budget vrijmaakt voor reclamedoeleinden, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Kies dan de reclamevorm die jou het beste past. Als je weinig tijd in reclame wilt investeren kun je bijvoorbeeld adverteren in vakbladen. Wil je er zelf wel tijd in stoppen om daarmee gericht nieuwe klanten te benaderen, ga dan op een vakbeurs staan. Of ga je bezighouden met online marketing.

Het is in ieder geval altijd goed om te onthouden dat je meer zelf kunt dan je denkt, maar dat je sneller vooruit komt met de juiste hulp. Schakel daarom een marketeer in als je er niet meer uitkomt.