Waarom een top matras hygiënischer is dan een normaal matras

top matras

Een top matras is een soort dunner, lichter matras dat je bovenop jouw normale matras legt. Hoewel het vroeger niet gangbaar was een top matras te gebruiken, is het nu in menig slaapkamer niet meer weg te denken. En dat heeft een aantal belangrijke redenen.

top matras

Een top matras is schoner

Het grote voordeel van een top matras is dat het in de wasmachine kan. Nee, niet het hele matras (hoewel dat in sommige gevallen best zou passen). Er zit een hoes om het top matras die af te ritsen en te wassen is. Tijdens je slaap verlies je veel vocht en dit gaat allemaal in je matras en top matras zitten. Een normaal matras kun je nu eenmaal niet wassen, maar een top matras wél. 

Een topper is niet alleen schoner omdat je de hoes kunt wassen. Er is namelijk nog een reden die bijdraagt aan de hygiëne van dit product, en dat is de ventilatie. Een topmatras bevordert ventilatie. Dit zorgt ervoor dat je het topmatras niet zo vaak hoeft te wassen en dat jouw lichaamswarmte gemakkelijk wordt afgevoerd. 

top matras

Oplossing voor een slecht matras

Soms kies je nu eenmaal een verkeerd product uit. Ben jij een paar maanden verder en is jouw nieuwe matras toch niet helemaal wat je ervan verwachtte? Met een top matras kun je dat oplossen. Zoek een model dat je huidige bed zachter of juist harder maakt om alsnog een perfecte nachtrust te krijgen.