Wat te doen voordat je je auto verkoopt: een handige checklist

ikwilvanmijnautoaf

 Voordat je je auto te koop zet, zijn er enkele belangrijke zaken waarmee je rekening moet houden. In dit artikel hebben we een handige checklist samengesteld met essentiële taken die je moet voltooien voordat je je auto verkoopt. Een auto verkopen kan namelijk best veel werk zijn, en je ziet al gauw door de bomen het bos niet meer. Daarom is het belangrijk dat je van tevoren een overzicht hebt met wat er moet gebeuren zodat je een zo goed mogelijke prijs voor jouw auto kan ontvangen, zonder dat het hele verkoopproces je een hoop stress op zal leveren.

Schat de waarden van je auto in

Het allereerste wat je moet doen is bedenken hoeveel de auto eigenlijk waard is, en hoeveel je ervoor wilt ontvangen. Als je zelf geen expert bent kan dit wel even duren, dus neem er lekker de tijd voor. Vergelijk de waarde van soortgelijke auto’s. Vergelijk de staat van die auto’s met de staat van jouw auto, en dan kan je een goede schatting maken. Als je geen zin hebt in dit proces kan je er natuurlijk ook voor kiezen om de auto te laten taxeren, maar omdat een taxateur best wat kan kosten raden we je aan dit alleen bij dure auto’s te doen.

Welke gebreken heeft mijn auto?

Deze stap klinkt misschien vreemd: je wilt jouw verkoop auto toch eigenlijk in een zo goed mogelijk daglicht zetten? Toch is het belangrijk dat je je voertuig goed onderzoekt. Zo kan je voor sommige gebreken namelijk juridisch aansprakelijk gesteld worden. Dit geldt voor lang niet alle gebreken, en eigenlijk alleen maar als je ervan had moeten weten en als de koper ernaar vraagt. Je kan de gebreken ook oplossen als je verwacht dat dit de verkoopwaarde meer verhoogt dan het repareren zal kosten. Dan kan je nog meer waarde uit jouw bolide halen.