5 populaire soorten restaurants om naar toe te gaan

Uiteten gaan naar een restaurant is een leuke bezigheid. Tijdens het bedenken naar welk restaurant je wil gaan voor een avondje uiteten, denk je vaak dat er weinig keuze is. Maar als je iets verder kijkt dan zit er vaak in jouw omgeving een groot scala aan verschillende restaurants waar je kunt gaan eten. Om je wat inspiratie te geven bespreken wij een aantal verschillende restaurants. Misschien brengen we je op het idee om de volgende keer iets verder te zoek naar een van deze soorten restaurants bij jou in de buurt. 

Tapas restaurant

Een tapas restaurants serveert tapas. Een tapa is een spaans aperitiefhapje. Doordat tapas restaurants vaak een uitgebreid menu hebben is het mogelijk om meerdere soorten tapas tegelijk te bestellen, hierdoor krijg je een diverse maaltijd. In Spanje is het mogelijk om de hele dag door tapas te bestellen maar in Nederland zijn er tapas restaurants die tapas als avondeten serveren. 

Grieks restaurant

In veel steden vind je ergens ook een Grieks restaurant. Een typisch Grieks gerecht wat veel mensen kennen is Mousaka; een ovengerecht bestaande uit groentes, aardappels en gehakt. Uiteten naar een Grieks restaurant is zowel met een kleine als grote groep erg leuk. Zo kun je bij restaurant Kreta in Almelo gerust reserveren voor een groep van 25 personen. 

Libanees restaurant

Een Libanees restaurant is dan misschien iets minder populair dan de plaatselijke italiaan of een sushi restaurant. Het is zeker het proberen waard om eens naar een libanees restaurant te gaan. Gerechten worden op smaak gebracht met meerdere kruiden uit het land van herkomst. Veel Libanese gerechten worden bereidt met groente en vlees van de grill of uit de oven. 

Italiaans restaurant

Bijna iedereen die wel eens uit eten is geweest, is bij de Italiaan geweest. In bijna elke stad is een Italiaans restaurant te vinden. Je vindt vaak een uitgebreide menu kaart met veel verschillende soorten pasta & pizza’s waar je uit kunt kiezen. Het voordeel van uiteten gaan bij Italiaan is dat de keuze zo enorm groot is, er voor iedereen in de groep dus wat te vinden is. Zelfs voor kinderen is het erg makkelijk om een geschikt gerecht te vinden bij de Italiaan. 

Sushi restaurant

Sushi is de laatste jaar een enorm begrip geworden onder de restaurants. Vaak is er bij een sushi restaurant een all you can eat beleid. Dit betekent dat je voor een vast bedrag meerdere rondes met eten kunt bestellen. Vaak zit er wel een maximaal aantal bestel beurten aan maar deze zijn vaak erg ruim waardoor je al vol zit voor je aan de maximale bestelling zit. In de meeste sushi restaurants is de bediening erg snel dus in een tijdsbestek van 2 uur kun je behoorlijk wat eten bestellen.  

Uiteten als cadeau?

Als je iemand een diner wil geven als cadeau, kan het natuurlijk lastig zijn om te kiezen naar welk soort restaurant je gaat omdat je dan ook moet weten waar diegene van houdt. Een leuke oplossing voor het geven van een diner is een Dinercadeau. Dit is een cadeaucheque die te besteden is in verschillende restaurants. Zo bepaald degene die het cadeau krijgt alsnog waar hij of zij uit eten wil en kun je dus teleurstelling voorkomen!