Wat is E-liquid en waar heb je het voor nodig?

E-liquid

Wie elektronisch wil gaan roken, heeft van alles hiervoor nodig. Het belangrijkste is natuurlijk de e-sigaret zelf. Maar daarna komt het tweede belangrijkste: de E-liquid. Een elektronische sigaret werkt niet zonder E-liquid. Deze vloeistof stop je in de sigaret en die maakt het roken mogelijk. Welke vloeistof je moet hebben? Dat hangt er vanaf.

Elektronisch roken

Hoe het werkt

In je elektronische sigaret zit een verbrander. Daar gaat de E-liquid in. De vloeistof wordt vervolgens verband en daardoor komt rook vrij. Die rook kun je inademen. Het lijkt op normaal roken maar is natuurlijk net iets anders. Wat er in die vloeistof zit dat bepaal jij namelijk, en niet een fabrikant van sigaretten. Er zijn ontzettend veel soorten liquid om uit te kiezen.

Diverse smaken

Soorten E-liquid

Het mooie van de elektronische sigaret is dat je veel meer vrijheid hebt. Met name dus in de liquid. Want wie wil stoppen met roken, kan voor vloeistof kiezen met weinig of helemaal geen nicotine. Zo kun je die verslaving langzaam afbouwen en dat is beter voor je. Maar je kunt ook liquids kiezen met een smaakje, of zelfs meerdere smaakjes. Er kan van alles met die vloeistof en dat maakt het elektronische roken nou net zo populair. 

Waar koop je dat?

Er zijn winkels waar ze elektronische sigaretten verkopen. Op die plekken kun je vaak ook wel liquids kopen. Het is alleen de vraag hoeveel keuze je dan hebt. Online bij webwinkels is er toch altijd de meeste keuze. Dat geldt ook voor vloeistoffen voor in je e-sigaret.