Badkamerspiegel vs. normale spiegel: is er een verschil?

Als u overweegt uw badkamer te renoveren, dan spreekt het voor zich dat je naast al het keramiek ook een nieuwe badkamerspiegel moet kopen. Zelfs als je niet geïnteresseerd bent in een complete revisie, kan het vervangen van jouw badkamerspiegel een geweldige (en goedkope) manier zijn om uw interieur bij te werken. Met de talloze opties die op de markt beschikbaar zijn, kan het kiezen van de juiste spiegel voor jouw badkamer echter een vrij moeilijke taak blijken te zijn. In dit overzicht van Spiegelshop. kijken we dieper in badkamerspiegels om jou te helpen de juiste te kiezen voor jouw project. Maar voordat we verder gaan met het bespreken van de soorten badkamerspiegels, is er een belangrijk probleem dat moet worden aangepakt: het verschil tussen badkamerspiegels en gewone spiegels.

Badkamer versus gewone spiegel

De meeste doe-het-zelvers die voor het eerst hun badkamer renoveren, denken dat het oké is om de bestaande spiegel te vervangen door welke optie dan ook. Dat is echter niet het geval. Je kunt niet zomaar elke spiegel als badkamerspiegel gebruiken. Nou, technisch gezien kan dat natuurlijk. Maar het punt is dat je dat niet zou moeten doen. Badkamerspiegels verschillen op verschillende manieren van gewone spiegels.

Waarom volgens Spiegelshop?

Dat komt omdat volgens federale wetten alle badkameraccessoires en meubelartikelen moeten voldoen aan de gespecificeerde veiligheidsnormen. Dit omvat alles van de badkuip en wc-bril tot de gootsteen, ramen, douchedeur en nou ja, je raadt het al, spiegel. Volgens federale veiligheidswetten moeten badkamerspiegels van gehard glas zijn gemaakt. Gehard glas, ook wel gehard glas genoemd, is een speciaal type glas dat is ontworpen met veiligheidsoverwegingen. In tegenstelling tot gewoon glas ondergaat gehard glas speciale chemische behandelingen voordat het in een temperatuur gecontroleerde omgeving in de gewenste vorm wordt gegoten. Het verschilt van gewoon glas in die zin dat wanneer het met brute kracht wordt geraakt, het in kleine ronde scherven breekt in plaats van in scherp gepunte stukken. Dit helpt blessures te voorkomen. Naast gehard glas zijn ook spiegels van gelaagd glas toegestaan ​​voor gebruik in badkamers. Aan de andere kant kunnen gewone spiegels al dan niet van deze materialen zijn gemaakt. Meestal worden spiegels gemaakt door een dunne laag gesmolten zilver of aluminium op de achterkant van een transparante glasplaat te spuiten.