Effectief bestrijden eikenprocessierups

De eikenprocessierups komt in Nederland vaak voor. In de afgelopen jaren zien we zelfs een enorme toename. In de zomer van 2019 zagen we zelfs een verdriedubbeling ten opzichte van de voorgaande jaren. Doordat deze rups zo enorm veel is gaan voorkomen zorgde dit voor veel problemen. Op veel plekken waren mensen genoodzaakt om het te gaan bestrijden om het probleem tegen te kunnen gaan. Het bestrijden wordt dan ook enorm veel gedaan al lijk het lastig om tegen te houden aangezien het de laatste jaren zoveel voorkwam. Er zijn een aantal verschillende manieren voor het bestrijden van deze eikenprocessierupsen. Zo kunnen ze worden bestreden dor ze op te zuigen, weg te branden en door middel van biologische bestrijding.

Hoe zorgt de rups voor overlast?

De eikenprocessierups zorgt voor overlast omdat de harige beestjes zorgt voor irritaties op het lichaam van mensen. Ook zorgt de rups voor indirecte overlast zoals bijvoorbeeld schade aan bomen, ziekte bij huisdieren en vee zoals koeien en paarden en ten slotte kunnen gebieden waar veel rupsen voorkomen leiden tot klachten bij mensen in buitengebieden. Hierdoor kan een rupsenplaag een negatieve invloed hebben op campings, festivals en andere vormen van toerisme. Zelfs kunnen bosgebieden volledig ontoegankelijk worden voor publiek vanwege de hoeveelheid haren in de lucht. Op dagen dat het harder waait zullen er ook meer haren rondwaaien en deze zorgen dus voor sterke allergische reacties op bezoekers. 

Biologische eikenprocessierups bestrijding 

Bestrijd snel en milieuvriendelijk de eikenprocessierups met EprEcofix. Dit fixeermiddel is volledig gemaakt van natuurlijke grondstoffen en 100% biologisch afbreekbaar. Het is vrij van toxische stoffen, zware metalen, oplosmiddelen of andere schadelijke stoffen. Deze manier van bestrijden is snel, veilig en effectief. De bestrijding zorgt ervoor dat de brandhaar die voor overlast zorgen niet meer kunnen wegwaaien, het nest niet verder zal groeien en de ontwikkeling tot vlinders en dus nieuwe nesten wordt stopgezet. Zo behandelt dit product direct en ook voor lange termijn. Op de site van EprEcofix is ook een instructievideo te zien en hier word laten zien hoe het product werkt.