Een vijgenboom in je tuin

Als je een echte liefhebber bent van vijgen dan is een vijgenboom echt iets voor jou. Met een eigen vijgenboom in je tuin heb je altijd je eigen verse vijgen. Niet alleen haal je je verse vijgen in huis met een vijgenboom, maar creëer je met een vijgenboom ook je eigen exotische tuin. Met de zachte, maar zoete geur van de vijgenboom geniet je altijd van je tropische tuin. Misschien is het leuk om te combineren met andere tropische bomen. Combineer je boom misschien met een palmboom of een druivenplant.

Pluk de vruchten

Met een eigen vijgenboom in je tuin ben je voorzien van echte luxe. Er is niets zo lekker als je eigen verse vijgen kunnen plukken en hierna heerlijk ervan te genieten. Vijgenbomen kunnen erg groot worden, maar meestal groeien deze bomen uit in de breedte. Tropic Trees heeft voornamelijk bomen met vijgen op stam. Hierdoor is het makkelijker om de boom de baas te blijven. Met bladeren die groot en gelobd zijn brengt deze boom een prachtige ruwe uitstraling mee in je tuin. De vijgen kun je plukken rond augustus en september. Eet ze wel meteen op want meestal zijn de vijgen niet lekker als je ze bewaard. Je kunt ze wel invriezen.

Als je voor een vijgenboom kiest kies je voor gezond

Koop een vijgenboom en je bent goed bezig voor je gezondheid. De vruchten die van deze boom afkomen zijn erg gezond. Met hun rijkheid aan onder andere vezels en ijzer zijn ze perfect als aanvulling op een gezond dieet. Wist je dat vijgen ook vermoeidheid tegengaan? Daarnaast hebben ze ook een positief effect op het zenuwstelsel. Met vijgen kun je allerlei kanten op. Of je het meest geniet van gedroogde of verse vijgen er is altijd wel een manier van bereiden die voor jouw smaakpapillen het lekkerst zijn.