Hoe bereid je je goed voor wanneer je voor het eerst gaat snowboarden?

snowboards

Wanneer je nog nooit op een snowboard hebt gestaan, kan het best spannend zijn om het eindelijk een keertje te doen. Het is dan wel van belang om te weten hoe je dit gaat doen. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten. Je moet bijvoorbeeld weten wat voor een snowboarder jij bent. Hiermee kun je nagaan op welke manier jij het best de piste afglijdt. Je moet er natuurlijk ook een beetje inkomen, je bent niet na de eerste keer gelijk een pro in deze wintersport. Je kunt wel wat lessen nemen om ervaring op te bouwen en verder moet je er een beetje zelf achter komen wat voor jou werkt.

Met welke voet sta je voor?

Voordat je gaat snowboarden is het een goed idee om na te gaan hoe je op het board staat. Je staat natuurlijk altijd met één voet naar voren. Wanneer je met je linkerbeen voor staat, ben je ‘regular’ en wanneer je met je rechterbeen voor, staat ben je ‘goofy’.  Door middel van wat trucjes uit te oefenen kan je erachter komen wat jouw voorkeur heeft. Laat iemand jou een duwtje geven en kijk welke voet jij voor zet. Met deze voet begin je dan met het snowboarden. Bevalt dit je toch niet, dan wissel ze je om. Het kan soms even duren voor dat je weet wat jouw duidelijke voorkeur is.

Koop nog geen nieuwe spullen

Als je voor de eerste keer gaat snowboarden, probeer je het vast nog een beetje uit. Het is dan niet nodig om van alles wat je nodig hebt iets nieuws te kopen. Je kan snowboard benodigdheden namelijk huren. Van snowboarden zelf tot kleding en snowboard bindingen. Wanneer je deze materialen huurt, voorkom je dat je geld uitgeeft aan dingen die je na een tijdje niet meer nodig hebt, aangezien beginners andere soort materialen gebruiken dan gevorderden. Het is dus de moeite waard om nog even te wachten met het kopen van die mooiere snowboards.